Nieuws

Kwaliteitskaart Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT)

Het lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) is ook voor u als opdrachtgever van grote toegevoegde waarde. Om dit te benadrukken is daarom een "kwaliteitskaart" ontwikkeld, waarop precies staat vermeld wat de toegevoegde waarde is van het lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT).

Beoordeling van glas bij oplevering

De richtlijn "beoordeling van glas bij oplevering" geeft eisen en methoden voor het beoordelen van de visuele kwaliteit van glas, afgeleid van de Europese productnormen. Een document met beoordelingsrichtlijnen is vanaf deze site te downloaden.

Consumenten en bedrijven kiezen voor verantwoord hout

Het FSC-keurmerk staat voor hout uit goed beheerde bossen. Bosbeheerders bekijken dan zorgvuldig welke bomen kunnen worden gekapt, zonder schade aan jonge bomen, planten en dieren te brengen. Bruschke gebruikt zoveel mogelijk FSC-hout.

Houtafval bestaat niet
Hout groeit vanzelf en slaat daarbij grote hoeveelheden CO2 op. Om er een kozijn, raam of deur van te maken zijn er geen grote hoeveelheden energie nodig. Goed gedetailleerd, goed geproduceerd en verzorgd gaat het als kozijn, raam of deur vele decennia en soms vele eeuwen mee.