Nieuws

Wijziging voorwaarden Stichting Garantie Timmerwerk (SGT)

Met ingang van 1 juli 2012 zijn de nieuwe voorwaarden van Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) in werking getreden.

Met de introductie van zekerheid in verschillende vormen speelt de SGT-garantie in op de wensen van de afnemer en eindgebruiker. Binnen de vernieuwde SGT-garantie kunt u als afnemer precies het houten gevelelement met bijbehorende garantie kienzen dat aansluit bij uw wensen.

De belangrijkste wijzigingen zijn :
- de differentiatie in garantietermijnen;
- houten gevelelementen, uitgevoerd volgens Concept I van de BRL 0801, vallen niet meer onder de
  SGT-garantie;
- houten gevelelementen, uitgevoerd volgens Concept IV van de BRL 0801, vallen onder de
  SGT-garantie.

Het grote voordeel voor u als afnemer/eindgebruiker is dat de SGT de mogelijkdheid biedt, om de garantietermijn in Concept II, bouwfasebestendig product, van 6 jaar, uit te breiden naar 10 jaar door het laten uitvoeren van een bouwplaatsinspectie. Tijdens deze inspectie, uitgevoerd door een onafhankelijk expert, wordt gecontroleerd of het product volgens de verwerkingsvoorschriften is gemonteerd en afgewerkt. Deze inspectie verlagen de kans op schades in de toekomst significant en dragen bij aan het waarborgen van een langdurige kwaliteit.

Naast de garantie op een kwalitatief hoogstaand product biedt de SGT-garantie ook meer zekerheid voor de toekomst.

Voor meer inhoudelijke informatie verwijzen wij u graag naar de brochure "Dat is SGT-Garantie" welke in onze download map te vinden is. Hier is ook het vernieuwde SGT Garantieregelement 2012  te downloaden.



« Terug naar het overzicht