Nieuws

Consumenten en bedrijven kiezen voor verantwoord hout

Een houten tuinset, vloer of schutting mét FSC-keurmerk. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Het FSC-keurmerk staat voor hout uit goed beheerde bossen. Bosbeheerders bekijken dan zorgvuldig welke bomen kunnen worden gekapt, zonder schade aan jonge bomen, planten en dieren te brengen. Ook bomen die van belang zijn voor de lokale bevolking in hun levensonderhoud, sparen zij.

Inmiddels zijn FSC-producten overal verkrijgbaar. Bij bouwmarkten, tuincentra en hout(speciaal)zaken als Formido, Gamma, Karwei, Kwantum, Leen Bakker, Praxis en Tuincentrum Overvecht. FSC-producten zijn altijd herkenbaar aan het FSC-logo.

Wat is FSC eigenlijk?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

FSC-gecertificeerd

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Timmerfabriek Bruschke gebruikt zoveel mogelijk FSC-hout. Lees meer over Brusche en het FSC-keurmerk.



« Terug naar het overzicht