Onze werkwijze

Op deze pagina willen we u een beeld geven van hoe wij te werk gaan en hoe een productieproces verloopt. In de fotogalerij vindt u meer foto's van de fabriek en de productie.

Ons kantoor Het bewerken van het hout dat we gebruiken voor een opdracht begint met het afkorten en vierzijdig schaven ervan. Dit gebeurt met computergestuurde apparatuur, die wij vanuit het kantoor online aansturen.

Met behulp van deze geavanceerde houtbewerkingsmachines bereiken we gegarandeerd een optimaal resultaat.
De zagerij

Het op maat gezaagde en geschaafde hout krijgt vervolgens een barcode. Deze barcode wordt gedurende het hele productieproces gebruikt.

Aan de code zijn alle relevante gegevens gekoppeld, zoals maatvoering, profilering, verbinding, merk, klant en project.

Geavanceerde houtbewerking

Het hout, voorzien van de barcode, gaat nu naar de productiestraat. De code wordt ingescand en de machines stellen zich in.

De beide kopse verbindingen en de langsprofileringen worden automatisch volgens de ingevoerde specificaties gemaakt.

Computergestuurde apparatuur Dan volgen de laatste bewerkingen op de CNC-freesmachine volgens de informatie op de barcode.

De scharniersparingen, sluitkommen, schroefgaatjes en alle soorten sluitingen worden hier ingefreesd. Dit gebeurt met de hoogste nauwkeurigheid, zodat het hang- en sluitwerk straks goed functioneert.
Handmatige afwerking en montage Alle losse onderdelen komen samen bij het zogenaamde opsluiten. De kozijnen, ramen en deuren worden onder de vereiste druk met hoogwaardige lijmen in elkaar gezet.

De ramen en deuren worden pasgemaakt en omgefreesd, waarna de producten klaar zijn om gespoten te worden.
De spuiterij De producten worden in de spuiterij voorzien van twee lagen verf. Hiervoor gebruiken we een hoogwaardige, watergedragen verfsoort.

Wij hebben al 25 jaar ervaring met dit type verf.

Na de juiste doordroging kunnen de producten afgemonteerd worden.
Afwerking en beslag

In de afmontage brengen wij al het hang- en sluitwerk aan. De ramen en deuren worden in het kozijn gehangen. Daarna voeren we de eindcontrole uit. De kozijnen worden vervolgens gemerkt en kunnen de opslag in of op transport.

Wij hebben zelf een grote opslagruimte, waardoor de kozijnen bij vertragingen in de bouw bij ons in Haarlem kunnen blijven staan.